Βάρυναν τελικά οι ανησυχίες...

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 00:01

Ημέρα κερδών ήταν η χθεσινή για τις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και Ασία, όχι όμως και για τη Wall Street. Οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν σε κλοιό πιέσεων, παρά τις πρωτοβουλίες των μεγαλύτερων κρατών του πλανήτη για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και το νέο "σωσίβιο" της αμερικανικής κυβέρνησης στον ασφαλιστικό κολοσσό AIG.

Αν και κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης το κλίμα ήταν θετικό, στη ζυγαριά των επενδυτών βάρυναν τελικά περισσότερο οι ανησυχίες για το μέλλον της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και οι νέες δυσοίωνες προβλέψεις για μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε ο τίτλος της General Motors, καθώς μία σειρά από επενδυτικούς οίκους υποβάθμισε την αξιολόγησή της για την κλυδωνιζόμενη εταιρεία.

Νωρίτερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst είχε τερματίσει στις 922,48 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,9%, με οδηγό τις μετοχές μεταλλευτικών επιχειρήσεων και πετρελαϊκών κολοσσών. Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές είχαν λάβει τη σκυτάλη της ανόδου από την Ασία. Στο Τόκιο ο Nikkei έκανε«άλμα» 5,8%.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο έχασε έδαφος έναντι του ευρώ και του γιεν. Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές εμπορευμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα