Vodafone: Νέα υποβάθμιση στόχων για τις ετήσιες πωλήσεις

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 09:47
UPD:09:55
REUTERS/LUKE MACGREGOR

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των στόχων της για τις ετήσιες πωλήσεις προχώρησε η Vodafone, για δεύτερη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να περιορίσει τις δαπάνες της μετά την επιβράδυνση των εσόδων σε ορισμένες αγορές.

Οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν, στο 12μηνο μέχρι το Μάρτιο του 2009, σε 38,8 δισ. στερλίνες (60,8 δισ. δολ.) με 39,7 δισ. στερλίνες, έναντι αρχικής πρόβλεψης για 39,8 δισ. στερλίνες με 40,7 δισ. στερλίνες.

Η νέα αυτή υποβάθμιση των προβλέψεων αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Βιτόριο Κολάο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον Ιούλιο, διαβεβαιώνοντας ότι «οι οικονομικές δυσκολίες δεν θα επιβραδύνουν τη δραστηριότητά μας» και ότι η εταιρεία θα καταστεί πιο αποδοτική και θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των πελατών.

«Η αναθεωρημένη στρατηγική μας αντικατοπτρίζει τις μεταβαλλόμενες συνθήκες στην οικονομία και την αγορά και θα εφαρμοστεί με μια συνεχή επικέντρωση στις ελεύθερες ταμειακές ροές», δήλωσε σήμερα ο Κολάο, ενώ προανήγγειλε πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους ενός δισ. στερλινών.

Η εταιρεία επανέλαβε τον στόχο της για ετήσια προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη στα 11 δισ. στερλίνες με 11,5 δισ. στερλίνες, ενώ αύξησε την πρόβλεψη για τις ελεύθερες ταμειακές ροές στο σύνολο της χρονιάς σε 4,2 δισ. στερλίνες με 5,7 δισ. στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα