Χρηματιστήρια: Διακυμάνσεις και αβεβαιότητα στην Αθήνα

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 11:19
UPD:11:20
SOOC/Nikos Libertas

Διακυμάνσεις στις 795 μονάδες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή πτώση και το sell off στις τράπεζες. Διατηρείται όμως η αβεβαιότητα εξαιτίας και του αρνητικού κλίματος στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, ανοδικά κινούνται Eurobank +0,80% και Πειραιώς +0,60%. Ήπια πτώση για Alpha Bank  -0,30% και Eθνική -0,30%. Στα μη τραπεζικά blue chips, θετικά τα πρόσημα για ΔΕΗ +1,1%, ΟΤΕ +0,60%. Απώλειες για ΟΠΑΠ και Jumbo.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές το πρωί της Παρασκευής μετά από ένα νέο κύμα αυξήσεων των παγκόσμιων επιτοκίων που ενέτειναν τους φόβους για τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7% κατά τις συναλλαγές νωρίς το πρωί, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Στο +1,13% ο DAX στη Φρανκφούρτη, στο +0,42% ο CAC του Παρισιού.

Οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας οδήγησαν στα κέρδη, με άνοδο άνω του 1,5%, ενώ οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής υποχώρησαν 0,6%.

Στην Ασία, οι αγορές κινήθηκαν με απώλειες αφού τα στοιχεία για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του Πεκίνου ήταν πιο αδύναμα από το αναμενόμενο. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σημείωσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% το β' τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, χάνοντας τις προσδοκίες καθώς η οικονομία αγωνιζόταν να αποτινάξει τον αντίκτυπο των αυστηρών lockdown Covid.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα