Ρωσία: Προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει η αμυντική βιομηχανία

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 12:36
UPD:12:50

Προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ενδέχεται να χρειαστούν βοήθεια από τις κρατικές τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπεύθυνος για τον αμυντικό τομέα.

Τα όπλα είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς τομείς εξαγωγών της Ρωσίας και απέφεραν το 2007, συνολικά 7 δισ. δολ. σύμφωνα με αξιωματούχους, ενώ οι κατασκευαστές τους ευνοούνται από τις μεγάλες αμυντικές δαπάνες της χώρας καθώς το Κρεμλίνο επιδιώκει να αποκαταστήσει τη στρατιωτική του δύναμη.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος Σεργκέι Ιβανόφ δήλωσε ότι το πρόβλημα ρευστότητας κατέστησε κάποιους κατασκευαστές αδύναμους να ολοκληρώσουν συμβόλαια ή να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

«Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση πλήττει συγκεκριμένους κατασκευαστές στον τομέα της άμυνας σε μεγάλο βαθμό», μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο τον Ιβανόφ κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με αξιωματούχους της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρότεινε να δοθούν πιστώσεις σε αμυντικές βιομηχανίες από τις κρατικές τράπεζες Sberbank, VTB και Development Bank με καλούς όρους.

«Συζητάμε κυρίως το θέμα χορήγησης δανείων σε εταιρείες που έχουν συμβόλαια με το υπουργείο Αμυνας προκειμένου να εξασφαλιστεί η ρευστότητά τους, και να μπορέσουν μεταξύ άλλων να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα