Τα σχέδια Ομπάμα - Μπους για την αυτοκινητοβιομηχανία

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 14:17
UPD:14:18

Την άμεση στήριξη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας φέρεται να ζήτησε κατά την χθεσινή τους συνάντηση από τον Τζορτζ Μπους ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

«Ο κ. Ομπάμα έφθασε σε αυτήν την μετεκλογική συνάντηση με τον κ. Μπους με την πρόθεση να τον παρακινήσει να υποστηρίξει επειγόντως την αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε στους στην αμερικανική εφημερίδα σύμβουλος του Μπάρακ Ομπάμα.

Η απάντηση Μπους στο αίτημα Ομπάμα –σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- ήταν ότι «μπορεί να υποστηρίξει τη χορήγηση βοήθειας, ένα ευρύτερο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, εάν ο Ομπάμα και τα δημοκρατικά μέλη του Κογκρέσου εγκαταλείψουν την αρνητική τους στάση προς μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Κολομβία».

Ωστόσο, ούτε ο Μπάρακ Ομπάμα, ούτε οι Δημοκρατικοί του Κονγκρέσου είναι έτοιμοι να ενδώσουν σε μια τέτοια συμφωνία, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μπους δεν θέλησε μέχρι στιγμής να επιτρέψει στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν πρόσβαση στο σχέδιο σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού τομέα, το οποίο απευθύνεται προς το παρόν στις τράπεζες και στις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Μπάρακ Ομπάμα -σύμφωνα με τους New York Times- έχει δηλώσει στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και τα συνδικάτα ότι η βοήθεια της κυβέρνησής του προς τον τομέα θα εξαρτηθεί από τη δέσμευσή τους να στρέψουν τις δραστηριότητές τους προς καθαρότερα και οικονομικότερα ως προς την κατανάλωση ενέργειας μοντέλα αυτοκινήτων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα