Αegean: Αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 13% στο εννεάμηνο

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 17:05
UPD:17:11

Αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 13% και ενίσχυση του λειτουργικού αποτελέσματος εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2008 η Aegean Airlines.

Συγκεκριμένα, η Αegean μετέφερε 4,6 εκ. επιβάτες το εννεάμηνο του 2008, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 13%.

Στο δίκτυο εσωτερικού η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 8% ενώ στο δίκτυο εξωτερικού η αύξηση της επιβατικής κίνησης ανήλθε σε 23%, ενισχύοντας τα μερίδια αγοράς στην πλειονότητα των δρομολογίων. Ο μέσος αριθμός επιβατών ανά πτήση βελτιώθηκε σε 104 επιβάτες έναντι 96 το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε €468,2εκ., σημειώνοντας αύξηση 26%. Η αύξηση των εσόδων προήλθε από τη σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης στα δρομολόγια εξωτερικού, όπου τα ονομαστικά εισιτήρια είναι υψηλότερα, την αύξηση της μέσης χωρητικότητας ανά αεροσκάφος λόγω της παραλαβής των νέων Airbus A320/321 και τέλος την επιβολή επίναυλου καυσίμων.

Η κερδοφορία της εταιρείας επηρεάστηκε αρνητικά από τη σημαντική αύξηση κατά 67% ή κατά € 47,2 εκ. του κόστους καυσίμων που ανήλθε σε € 118 εκ. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 13% στα €51.5εκ., γεγονός που οφείλεται στην ενίσχυση των εσόδων και στις ωφέλειες που σταδιακά γίνονται ορατές από την ανανέωση του στόλου της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν 21% και διαμορφώθηκαν στα € 26,5 εκ. . Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην αρνητική επίπτωση στην αποτίμηση των δανειακών υποχρεώσεων που προήλθε από την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου καθώς και των αποτελεσμάτων από πράξεις αντιστάθμισης κινδύνου (hedging).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα