Γ. Σουφλιάς: Αναγκαίο «ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα» κατά της κρίσης

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 20:18
UPD:20:30

Την ανάγκη να εφαρμοστεί σε κάθε χώρα, και στην Ελλάδα, «ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα με μελετημένες στοχεύσεις» έναντι της διεθνούς κρίσης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, μιλώντας στο Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Σουφλιάς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι κοινός τόπος πλέον ότι πρέπει να ξαναδούμε τους κανόνες του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσα από μια παγκόσμια συνεργασία. Πέραν αυτού, όμως, σε κάθε χώρα και φυσικά στην Ελλάδα χρειάζεται να εφαρμοστεί, με τη συνεργασία όλων, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα με μελετημένες στοχεύσεις. Προφανώς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, υπάρχουν, όμως, αυτονόητες αλήθειες».

Τόνισε ακόμη πως «η επιτυχής αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων, χωρίς την υπονόμευση της αναπτυξιακής μας προοπτικής, είναι το μεγάλο στοίχημα του σήμερα». «Δεν είναι δυνατόν το κόστος της κρίσης ή έστω μέρος του κόστους αυτού να το πληρώσει το περιβάλλον» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισήμανε πως οι βασικές αρχές και οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης είναι η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η οικονομική ευημερία του κοινωνικού συνόλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα