ING: Ζημίες 478 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο

Στα 1,51 δισ. ευρώ οι διαγραφές ενεργητικού
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 09:09
UPD:09:26
EPA/EVERT ELZINGA

Τις πρώτες ζημίες στην ιστορία της εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η ING Groep, η χρηματοοικονομική εταιρεία που δέχθηκε «ένεση ρευστότητας» ύψους 10 δισ. ευρώ από την ολλανδική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, έπειτα από διαγραφές 1,51 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η ING παρουσίασε ζημίες ύψους 478 εκατ. ευρώ, χαμηλότερες από τα 500 εκατ. ευρώ που είχε προβλέψει η διοίκησή της τον Οκτώβριο, έναντι καθαρών κερδών 2,31 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία, η πρώτη που χρησιμοποιεί κρατικά κεφάλαια προκειμένου να αντιμετωπίσει τους τριγμούς από την κρίση, προχώρησε σε απομειώσεις στην αξία μετοχών, ομολόγων, ενυπόθηκων δανείων τύπου Alt-A, δομημένων επενδύσεων και συμμετοχών που συνδέονται με τη χρεοκοπία της Lehman Brothers.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει τίτλους άνευ δικαιώματος ψήφου στην ολλανδική κυβέρνηση, αυξάνοντας τον Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας Tier 1 σε περίπου 8%.

Η ING σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ήμισυ των 10 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει το κεφάλαιο των μετόχων στη μονάδα τραπεζικής και τα δύο δισ. ευρώ για να ενισχύσει την ασφαλιστική της μονάδα. Τα υπόλοιπα τρία δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μειωθεί ο δείκτης δανειακής επιβάρυνσης σε 10% από 15%.

Οι μετοχές της υποχώρησαν χθες στο Χρηματιστήριο του ¶μστερνταμ κατά 6,2% στα 8,08 ευρώ, διαμορφώνοντας την αξία της εταιρείας στα 16,7 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα