Βρετανία: Σε υψηλά τουλάχιστον 10 ετών η ανεργία

Στο τρίτο τρίμηνο
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 12:04
UPD:13:12

Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω των 10 ετών αναρριχήθηκε η ανεργία στη Βρετανία το τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς η οικονομία της χώρας εισέρχεται σε ύφεση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε στα 1,825 εκατομμύρια και είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από το τελευταίο τρίμηνο του 1997.

Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό ανεργίας, βάσει της διεθνούς μέτρησης του ILO, ανήλθε στο 5,8%, το υψηλότερο επίπεδο από την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2000.

Ο αριθμός των ανέργων που επιδοτούνται από το ταμείο ανεργίας αυξήθηκε κατά 36.500, που συνιστά τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 1992.

Η βρετανική οικονομία εισήλθε πιθανότατα σε ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2008 και θα εξακολουθήσει να συρρικνώνεται σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/12/1590464.htm .

O Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του δανεισμού προκειμένου να στηρίξει την οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι πωλήσεις κατοικιών «βούλιαξαν» στα χειρότερα επίπεδα τουλάχιστον 30 ετών τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν τον Οκτώβριο τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριετίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα