Εθνική Τράπεζα: Επιχειρηματικά δάνεια με δυνατότητα σταθερού επιτοκίου και εγγύηση του EGF

Sponsored Content
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 14:08
UPD:14:09
Shutterstock

Στα 128 δις. ευρώ ανέρχεται ο κύκλος εργασιών των 870.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά με αυτό τον τρόπο στην οικονομία της χώρας και το 80% εξ αυτών αντιστοιχεί σε ατομικές επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, η δυναμική της ανάπτυξης της οικονομίας πρέπει να υποστηρίζεται από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και ο ρόλος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι καταλυτικός. Συνεπώς η στήριξή τους είναι αποφασιστικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξή τους αλλά και για την οικονομία μας.

Ιδιαίτερα, τώρα που ο πληθωρισμός αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς και τα επιτόκια ανεβαίνουν, η Εθνική Τράπεζα έχει εκπονήσει ειδικά προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αφορούν χρηματοδοτήσεις με εγγύηση 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), με δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για μέρος ή για τη συνολική διάρκεια του δανείου, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 έτη. Η Εθνική Τράπεζα προτείνει στους επιχειρηματίες να συζητήσουν με τον Επαγγελματικό τους Σύμβουλο για να τους προτείνει τη λύση που ταιριάζει στα επιχειρηματικά τους σχέδια. Στη συνέχεια μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, μαζί με το επενδυτικό τους σχέδιο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  Το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας επωφελείται στήριξης από τον Μηχανισμό Εγγυήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF), που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική στήριξη των Κρατών Μελών που συνεισφέρουν στο EGF.

Η εγγύηση παρέχεται μέσω του προγράμματος χρηματοδοτήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF) για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατ. ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό που δεν ξεπερνά τα 43 εκατ.ευρώ. Έτσι λοιπόν μια μικρομεσαία ή ατομική επιχείρηση μπορεί να λάβει χρηματοδότηση μέχρι 5 εκατ. ευρώ για να καλύψει ανάγκες σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό, ανάγκες κεφαλαίου κίνησης ή αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος

Οι ιδιαίτερα ευνοϊκοί όροι που παρέχονται με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του EGF μπορούν να καλύψουν κάθε επιχειρηματική σας ανάγκη. Συγκεκριμένα  παρέχονται δάνεια τακτής λήξης, διάρκειας 5-7 ετών (υπό προϋποθέσεις, έως και 10 έτη) για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων, την κάλυψη των αναγκών σε ρευστότητα, την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων μιας επιχείρησης. Επίσης παρέχονται δάνεια με Ανακυκλούμενα όρια, διάρκειας 3-5 ετών (υπό προϋποθέσεις έως και 10 έτη) για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας. Όλες οι μορφές χρηματοδότησης του προγράμματος παρέχονται με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3 / 6 μηνών πλέον περιθωρίου(1) και εισφοράς Ν.128/75. Ειδικά για τα δάνεια τακτής λήξης, η Εθνική Τράπεζα σας δίνει τώρα τη δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για 3, 5, 7 ή και 10 έτη, για ένα μέρος ή για το σύνολο της διάρκειας του δανείου. Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την εγγύηση του EGF προσφέρει επιπλέον ευελιξία στη μορφή χρηματοδότησης, δυνατότητα περιόδου χάριτος, ευελιξία στην αποπληρωμή μέσω ισόποσων μηνιαίων, τριμηνιαίων ή εξαμηνιαίων δόσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του EGF για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορείτε να δείτε εδώ.

----------------------

(1) Περιλαμβάνεται ποσοστό της προμήθειας εγγύησης επί του εγγυημένου μέρους της χρηματοδότησης (0,20% ή 0,70% ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα εγκριθεί το αίτημα).

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα