Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την οικονομία

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 17:12
UPD:17:31

Νέα αντιπαράθεση για την οικονομία σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το σχέδιο των 28 δισ. ευρώ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διατύπωσε έντονες επικρίσεις κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας πως «αφού για πάρα πολύ καιρό έκανε ότι δεν ξέρει ή δεν ήξερε ότι υπάρχει διεθνής οικονομική κρίση, σπεύδει ασθμαίνοντας να τοποθετηθεί με τρόπο που για όσους γνωρίζουν δεν πείθει κανέναν».

Πρόσθεσε μάλιστα πως το 80% των προτάσεων που παρουσίασε στο σχέδιό του την Κυριακή είναι πρωτοβουλίες και μέτρα που η κυβέρνηση έχει ήδη αναγγείλει και πολλά από αυτά έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζονται.

«Το πακετάρισμα που προσπαθεί να κάνει δεν τα κάνει διαφορετικά» συμπλήρωσε και καταλόγισε στον κ. Παπανδρέου απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων.

Αναφερόμενος στη νέα προειδοποίηση που απηύθυνε την Τρίτη ο πρωθυπουργός στις τράπεζες, σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεν έχουν κάνει αρκετά και πρέπει να κάνουν περισσότερα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μη στείλει άλλα μηνύματα προς τις τράπεζες, αλλά να αναλάβει αν μπορεί, όπως ανέφερε, τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες και αν μπορεί να συγκρουστεί για να πετύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Επίσης, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το σχέδιο των 28 δισ. ευρώ χαρακτηρίζοντάς το αδιαφανές και επαναλαμβάνοντας πως δεν δίνει εγγυήσεις ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στους πολίτες.

Σχολιάζοντας τις προαναφερθείσες δηλώσεις του κ. Αντώναρου, ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση και τι μέτρα πήρε για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και τα μεσαία νοικοκυριά, όπως και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ρώτησε πού βρίσκεται το θέμα του Ταμείου κατά της φτώχειας από την πρώτη εξαγγελία του οποίου συμπληρώνεται ένας χρόνος.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τις διοικήσεις των τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα