Χρηματιστήρια: Τεχνική αναλαμπή στην Αθήνα, ανατρέπεται το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 13:59
UPD:14:00
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Τεχνική αντίδραση καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό sell off, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 1,51%, στις 788 μονάδες. Στο +2,41% βρίσκονται οι τράπεζες.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, ανοδικά ξεχωρίζει η Alpha Bank +3,45% και ακολουθoύν Πειραιώς +2,49%, Eurobank +2%. Άνω του 1% η άνοδος της Εθνικής Τραπέζης. Άλμα 3% για τον ΟΠΑΠ, και άνοδος άνω του 2% για ΕΛΠΕ και Μυτιληναίο. Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil έχουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%

Το 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,39%.

Η βρετανική τράπεζα HSBC αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την ελληνική ανάπτυξη σε 6,5% φέτος από 4% και την υποβάθμισε οριακά το 2023 κατά 0,5%, σε 3,5%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν την Τετάρτη καθώς οι αγορές προσπάθησαν να αντιστρέψουν την αρνητική διολίσθηση στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άλμα 1,3% μέχρι τα μέσα του πρωινού, με τις μετοχές λιανικής να προσθέτουν 2,6% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος. Οι τράπεζες διέκοψαν την ανοδική τάση με πτώση 0,4%. Στη Φρανκφούρτη 1,59% ενισχύεται ο DAX.

Την Τρίτη, το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο δεκαετιών, καθώς οι φόβοι για ύφεση αυξήθηκαν, με τις τιμές του φυσικού αερίου να εκτινάσσονται στα ύψη και τον πόλεμο στην Ουκρανία να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν επίσης την Τρίτη πριν προχωρήσουν σε καθυστερημένη ανάκαμψη. Οι επενδυτές  προσβλέπουν στη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς την Τετάρτη.

Οι ανακοινώσεις δεδομένων των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνουν επίσης την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουνίου την Παρασκευή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones, η αύξηση των θέσεων εργασίας πιθανότατα επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο.Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει στο 3,6%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα