Eθνική Τράπεζα: Ρυθμίσεις επιτοκίων πιστωτικών καρτών

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 18:36
UPD:18:40

Νέα δέσμη μέτρων, η οποία αφορά σε μείωση επιτοκίων και σε προνομιακές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή υφισταμένων οφειλών από πιστωτικές κάρτες, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ΕΤΕ).

Λαμβάνοντας υπόψη την τάση αποκλιμάκωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων όπως επιβεβαιώθηκε και από την τελευταία μείωση κατά 0,50% του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει νέα πολιτική επιτοκίων πιστωτικών καρτών:

- Η αναγγελθείσα αύξηση (0,40%), η οποία είχε δρομολογηθεί πριν από την τελευταία μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της ΕΚΤ για την 1.12.2008 δεν θα υλοποιηθεί. Η αύξηση αυτή ακολουθούσε αντίστοιχες κινήσεις του ανταγωνισμού, ενόψει ακραίων συνθηκών στο κόστος άντλησης κεφαλαίων και στα περιθώρια πιστωτικού κινδύνου.

- Περαιτέρω, ενόψει της οικονομικής συγκυρίας, μειώνει από 1.12.2008 τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών της κατά 1%, επαναφέροντας τα στα επίπεδα του 2007. Ως εκ τούτου τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται από 13% έως 16,55% ανάλογα με το είδος της κάρτας.

- Η Εθνική Τράπεζα παρέχει επίσης τη δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών μέσω των προϊόντων αναχρηματοδότησης (¶ρση Βαρών) με προνομιακό επιτόκιο 10%. Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν όλοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας για υπόλοιπο μέχρι €10,000 ανά πελάτη, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στα καταστήματα της Τράπεζας μέχρι 31.12.2008.

- Ειδικά για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των σημερινών οφειλών τους από πιστωτική κάρτα άτοκα σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Η Εθνική Τράπεζα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης, επεξεργάζεται τρίτη δέσμη μέτρων με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που θίγονται από τη σημερινή αρνητική συγκυρία, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα