«Βυθίστηκαν» τα κέρδη της Zurich Financial

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 11:04

Στα 154 εκατ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Zurich Financial Services – της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελβετία – στο τρίτο τρίμηνο, υποχωρώντας κατά 90% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι η κερδοφορία της διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από τα 253 εκατ. δολάρια που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές, στον απόηχο διαγραφών και ζημιών που σχετίζονται με τους τυφώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Zurich Financial εμφάνισε απώλειες 615 εκατ. δολαρίων λόγω διαγραφών, ενώ οι απαιτήσεις αποζημίωσης μετά το πέρασμα των τυφώνων Αικ και Γκουστάβ από τον Κόλπο του Μεξικού ανήλθαν σε 595 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία δέχθηκε πλήγμα «ιδιαιτέρως από τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στο τρίτο τρίμηνο», συμπεριλαμβανομένων καθαρών κεφαλαιουχικών ζημιών προς τους μετόχους ύψους 1,1 δισ. δολαρίων, υπογραμμίζει η Zurich Financial στην ανακοίνωσή της.

Τονίζει, επίσης, πως βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης του στόχου εξοικονόμησης 800 εκατ. δολαρίων φέτος, ενώ σχεδιάζει να εξοικονομήσει επιπλέον 900 εκατ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα