Volvo: Τα lockdown στην Κίνα επηρεάζουν τις παραδόσεις των οχημάτων

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 14:28
UPD:14:29

Η Volvo προειδοποίησε ότι τα lockdown στην Κίνα θα μπορούσαν να εμποδίσουν την παράδοση ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων το τρίτο τρίμηνο.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία επεσήμανε την έλλειψη εξαρτημάτων ως αιτία για τις πωλήσεις που υποχώρησαν τον Ιούνιο κατά 27% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ωστόσο, η εταιρεία αρχίζει να «βλέπει μια αξιοσημείωτη βελτίωση, με τον αριθμό των αυτοκινήτων που παράγονται τον Ιούνιο να είναι ο υψηλότερος της χρονιάς», σύμφωνα με δήλωση.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο ζήτημα της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει επηρεάσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla επικαλέστηκε το κλείσιμο των εργοστασίων στη Σαγκάη ως λόγο για απογοητευτικές παραδόσεις αυτοκινήτων, ενώ η General Motors εξέδωσε προειδοποίηση κερδών εν μέσω συσσώρευσης 95.000 οχημάτων που δεν μπορούν να πουληθούν μέχρι να φτάσουν οι ημιαγωγοί για να ολοκληρώσουν τη συναρμολόγηση.

Οι μετοχές της Volvo σημείωσαν άνοδο έως και 1,9% στη Στοκχόλμη τη Δευτέρα, ενώ ο OMX Stockholm All Share Index σημείωσε άνοδο 0,9%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα