General Motors: Tα ημιτελώς κατασκευασμένα αυτοκίνητα θα βλάψουν τα αποτελέσματα τριμήνου

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 16:58
UPD:17:01
REUTERS/REBECCA COOK

Η General Motors είπε ότι κατασκεύασε περίπου 95.000 οχήματα χωρίς συγκεκριμένους ημιαγωγούς και άλλα εξαρτήματα και έπρεπε να τα αφήσει στην άκρη αντί να τα αποστείλει σε αντιπροσώπους, κάτι που επιβάρυνε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι εξακολουθεί να αναμένει να ολοκληρώσει αυτά τα οχήματα και να τα παραδώσει στους αντιπροσώπους φέτος, και στάθηκε στην πρόβλεψη κερδών του 2022 και στις προβλέψεις της για την παραγωγή οχημάτων.

Οι μετοχές της GM σημειώνουν άνοδο 2,7% στη Νέα Υόρκη.

Η αποκάλυψη της GM έρχεται καθώς η εταιρεία και οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων την Παρασκευή επρόκειτο να αναφέρουν τις πωλήσεις για τον Ιούνιο και το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι ανατροπές της εφοδιαστικής αλυσίδας αναμενόταν να καταστείλουν το απόθεμα και τις πωλήσεις οχημάτων, με τις τιμές των αυτοκινήτων να βρίσκονται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022 αναμενόταν να έχουν συρρικνωθεί περίπου 17% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Cox Automotive. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί να αναφέρουν τις πωλήσεις για τον Ιούνιο και το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ήταν μια απογοητευτική αγορά για τους αγοραστές αυτοκινήτων, οι οποίοι αντιμετώπισαν σπάνια διαθεσιμότητα και υψηλές τιμές. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα