Ιούνιος: «Άλμα» στον αριθμό των επιβατών για Ryanair και Wizz Air

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 10:03
UPD:10:05
REUTERS/JON NAZCA

«Εκτίναξη» της επιβατικής κίνησης καταγράφηκε τον Ιούνιο για δύο low cost αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, σε μια ένδειξη ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία ανακάμπτει από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, η Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ετησίως ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε τον Ιούνιο τριπλασιάστηκε, σε 15,9 εκατ. Ο συντελεστή πληρότητας πτήσεων (load factor)- μέτρο των διαθέσιμων θέσεων που έχει πουλήσει - αυξήθηκε κατά 23 ποσοστιαίες μονάδες, στο 95%. Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, καταγράφεται μια σταθερή αύξηση στον αριθμό των επιβατών και στον συντελεστή πληρότητας πτήσεων από την αρχή του έτους. 

Παράλληλα, αύξηση σημειώθηκε επίσης στον αριθμό των επιβατών στην ανταγωνιστική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air, η οποία ανέφερε ότι μετέφερε 4,34 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο, καταγράφοντας αύξηση 180% από έτος σε έτος. Ο αερομεταφορέας δήλωσε επίσης ότι τα αεροσκάφη του ήταν πληρέστερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, με μέσο συντελεστή πληρότητας πτήσεων 86%, από 64% τον Ιούνιο του 2021.

Η αύξηση στον αριθμό των επιβατών έρχεται καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να μειώσουν τη χωρητικότητά τους λόγω ελλείψεων προσωπικού, καταλήγοντας σε ταξιδιωτικό χάος με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι οι τιμές των εισιτηρίων στην Ευρώπη θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια καθώς οι αεροπορικές εταιρείες θα μετακυλήσουν στους καταναλωτές το υψηλότερο κόστος πετρελαίου, το αυξημένο κόστος προσωπικού και τα τέλη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα