«Ψαλιδίζουν» τις προβλέψεις για τα μεγέθη της Google οι αναλυτές

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 12:16

Προς τα κάτω αναθεωρούν όλο και περισσότεροι αναλυτές τις προβλέψεις τους για τα κέρδη και τα έσοδα της Google στο τέταρτο τρίμηνο, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Έρικ Σμιντ ότι η οικονομική κρίση δεν θα πλήξει την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Google διαπραγματεύονται, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2005, κάτω από τα 300 δολάρια.

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, οι αναλυτές εκτιμούν, κατά μέσο όρο, πως η αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία θα εμφανίσει στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς κέρδη 5,12 δολαρίων ανά μετοχή και καθαρά έσοδα 4,3 δισ. δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, ο Μαρκ Μαχάνεϊ της Citigroup, σε σημείωμά του προς τους επενδυτές, «έκοψε» τις εκτιμήσεις του τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα της εταιρείας κατά 3%, στα 5,03 δολάρια ανά μετοχή και 4,16 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Ο Κόλινς Στιούαρτ της Sandeep Aggarwal, αναθεώρησε τις προβλέψεις του, για την κερδοφορία σε 5,10 δολάρια ανά μετοχή από 5,21 δολάρια ανά μετοχή, και για τα έσοδα σε 4,26 δισ. δολάρια από 4,37 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα