Με υπερκάλυψη 1,4 φορές η είσοδος της Dimand στο Χ.Α

Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 07:00
UPD:03/07/2022 09:00

Κατά 1,4 φορές καλύφθηκε η δημόσια εγγραφή της Dimand, η οποία προσδοκούσε έσοδα 93 εκατ. ευρώ στο ανώτατο εύρος τιμής στα 15 ευρώ και σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ν» συγκέντρωσε 130 εκατ. ευρώ στο ανώτατο εύρος τιμής.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών: «Από τα καθαρά έσοδα ύψους 92,7 εκατ. ευρώ, που προσδοκά να αντλήσει η εταιρεία, το μεγαλύτερο ποσό, ήτοι 50,9 εκατ. ευρώ, θα διατεθεί για την αποπληρωμή πιστωτικής σύμβασης με τη Eurobank. Πρόκειται για την ανοικτή πιστωτική γραμμή που είχε χορηγήσει το αμερικανικό επενδυτικό fund HIG. Ένα επιπλέον ποσό 28 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ 13,83 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της αγοράς νέων ακινήτων εντός της επόμενης διετίας».

Υπενθυμίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η Dimand Real Estate για την ανάπτυξη 15 έργων ακίνητης περιουσίας είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εξ αυτών, περί τα 435 εκατ. ευρώ των δαπανών θα καλυφθούν από ίδια κεφάλαια και τραπεζική χρηματοδότηση.

Μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται η Latsco, το οικογενειακό επενδυτικό fund της κ. Μαριάννας Λάτση και το Orasis Fund του κ. Τζορτζ Ελιοτ. Με βάση τους όρους της προσφοράς, η εταιρεία Latsco θα επενδύσει 15 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ποσοστού 5,35% της Dimand και η Orasis έως 10 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ενός ποσοστού που θα κυμανθεί μεταξύ 2,86% και 3,57% της εταιρείας, ανάλογα με την πορεία της ζήτησης για τις νέες μετοχές της Dimand.

Οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Χ.Α. την 6η Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Dimand βρίσκεται στη διαδικασία οριστικής απόκτησης μιας σειράς νέων ακινήτων (έχουν υπογραφεί σχετικά προσύμφωνα), τα οποία σχεδιάζει να αναπτύξει. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει βιομηχανικό ακίνητο στον Βοτανικό, αποτελούμενο από τρία βιομηχανικά κτήρια. Για την αγορά του θα απαιτηθούν 14,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η εταιρεία συμφώνησε πριν από λίγους μήνες να αποκτήσει το συγκρότημα του παλαιού εργοστασίου του ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 47. Η εταιρεία έχει υπογράψει προσύμφωνο για το 50% του ακινήτου των 25.211 τ.μ. αντί 5,1 εκατ. ευρώ και διαπραγματεύεται την απόκτηση και του υπόλοιπου 50%. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός κτηρίου μικτής χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα