ΟΗΕ: Εκκληση προς τη G20 να προσχωρήσει στο πρόγραμμα Green «Νew Deal»

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 14:45
UPD:14:47

Να προσχωρήσουν στη «νέα παγκόσμια οικολογική συμφωνία», κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, κάλεσε τους ηγέτες της Ομάδας των 20 βιομηχανικών χωρών και αναδυόμενων οικονομικών δυνάμεων (G20) ο ΟΗΕ.

«Ζητούμε μια νέα παγκόσμια οικολογική συμφωνία να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της συνόδου της G20», δήλωσε ο Αχιμ Στάινερ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP/PNUE).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΗΕ εγκαινίασε τον περασμένο μήνα την πρωτοβουλία Green “New Deal”, εκτιμώντας ότι η επένδυση στο περιβάλλον συνιστά «ιστορική ευκαιρία για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης».

Σημειώνεται ότι η «νέα παγκόσμια οικολογική συμφωνία» αποτελεί μια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τις επενδύσεις στις καθαρές τεχνολογίες και τους φυσικούς πόρους για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Είναι εντυπωσιακό ότι ο κόσμος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει μερικά δισεκατομμύρια», προκειμένου να ασχοληθεί με τα προβλήματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τόνισε ο Στάινερ σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο, χωρίς να αρνηθεί ωστόσο την «ανάγκη αποδέσμευσης χιλιάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων» για τη διάσωση της οικονομίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα