«Πατέντα του ΠΑΣΟΚ τα περί νομοθετικής ρύθμισης για τα επιτόκια»

Καταδίκασε η κυβέρνηση την προσφυγή των τραπεζών στο ΣτΕ
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 15:39
UPD:15:42

«Όποιος προτείνει, όπως το ΠΑΣΟΚ με μισόλογα, διαρροές και διάφορες κουβέντες, να καθορίζονται τα επιτόκια με νομοθετική ρύθμιση επιδεικνύει επικίνδυνη άγνοια, καθώς πρόκειται για κάτι που δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για «απίθανο λαϊκισμό που δεν πείθει απολύτως κανένα».

«Αποτελεί πατέντα των φωστήρων του ΠΑΣΟΚ. Τα πιστωτικά ιδρύματα θα κλείσουν τους κρουνούς, η αγορά θα στερέψει παντελώς από χρήμα και ποιος θα πληρώνει του τόκους που εισπράττουν οι μικροκαταθέτες;», τόνισε και αναρωτήθηκε αν αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ τι σημαίνουν αυτά για το μέσο πολίτη.

Εξάλλου, απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για αστήριχτα επιχειρήματα ότι «δήθεν η κυβέρνηση δίνει 28 δισ. στις τράπεζες», τονίζοντας πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. «Κανένα ευρώ από τον προϋπολογισμό δεν χαρίζεται στις τράπεζες. Έχουμε αναλύσει επανειλημμένως περί τίνος πρόκειται και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, πέρα από το ότι είναι κακόπιστος, ψαρεύει σε θολά νερά, γιατί ισχυρίζεται κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Καταδίκη της προσφυγής των τραπεζών στο Στε

Στο σημείο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την απόφαση των τραπεζών να διεκδικήσουν δικαστικά τη συνέχιση της επιβολής καταχρηστικών όρων («ψιλά γράμματα») και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έκανε τα απαραίτητα βήματα ώστε αυτοί οι όροι να μην ισχύουν.

Συνολικά 16 τράπεζες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία απαγορεύθηκαν 15 όροι στις συμβάσεις για πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και καταθέσεις, οι οποίοι κρίθηκαν καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να προσφύγει εκεί που νομίζει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίζει την κοινωνική ευαισθησία που περιμένει το κοινωνικό σύνολο από αυτόν», σημείωσε ο κ. Αντώναρος.

Αναφερόμενος εξάλλου, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» περί μυστικής συνάντησης του πρωθυπουργού με τους υπουργούς κ.κ. Αλογοσκούφη, Φώλια και Πετραλιά, ο κ. Αντώναρος διέψευσε πως για το διάστημα που ο ίδιος είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος έγινε τέτοια συνάντηση του πρωθυπουργού με υπουργούς. «Ο πρωθυπουργός -είπε- επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους υπουργούς του, χθες συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή, όταν υπάρξει κάτι προς ανακοίνωση θα το πληροφορηθείτε».

Απάντηση σε Σημίτη

Όσον αφορά τέλος την κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην κυβέρνηση ότι άφησε ανοχύρωτη τη χώρα απέναντι στην κρίση, ο κ. Αντώναρος επεσήμανε πως ο τελευταίος που μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο και να κάνει τέτοιου είδους κριτική, είναι ο κ.Σημίτης που παρέδωσε την οικονομία με τα γνωστά ελλείμματα και τα γνωστά υψηλά ποσοστά ανεργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα