Ετοιμη να προσφύγει στον ΠΟΕ η Ε.Ε.

Για το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 10:38
UPD:12:55
REUTERS/RICK WILKING

Έτοιμη να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, σε περίπτωση που κρίνει ότι η οικονομική στήριξη που θα προσφέρει η αμερικανική κυβέρνηση στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι «παράνομη», εμφανίζεται η Ε.Ε.

«Αναλύουμε το σχέδιο, για το οποίο δεν υπήρξε ειδοποίηση. Αλλά φυσικά, εάν πρόκειται για παράνομη κρατική βοήθεια θα αντιδράσουμε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε στις 27 Σεπτεμβρίου «πακέτο» 25 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της στροφής της αυτοκινητοβιομηχανίας σε πιο οικολογικά μοντέλα. Ωστόσο, η ημερομηνία χορήγησης αυτών των δανείων δεν έχει καθορισθεί, ενώ το ανωτέρω ποσό έχει κριθεί ανεπαρκές να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας.

Ενδεικτικό τη δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι το γεγονός ότι οι δύο μεγαλύτεροι «παίκτες» της, η General Motors και η Ford, έχουν καταγράψει ζημιές ύψους 30 δισ. δολαρίων κατά το τρέχον έτος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα