ΕΣΘ: Αίτημα για εξάμηνη παράταση στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

Επιστολή στον ΥΠΟΙΟ
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 15:55

Παράταση τουλάχιστον έξι μηνών στις διαδικασίες περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

Όπως αναφέρει, η πίεση που ασκείται στις φορολογούμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, να αποδεχθούν τα σημειώματα περαίωσης και να καταβάλλουν εντός 10 ημερών τα ανάλογα ποσά, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στην αγορά.

Συγκεκριμένα, προτείνει να δοθεί εξάμηνη παράταση για την πληρωμή των υποχρεώσεων όσων επιχειρήσεων έχουν ήδη λάβει εκκαθαριστικά σημειώματα και για όσες δεν τα έχουν λάβει ακόμη να ανασταλεί η διαδικασία περαίωσης για έξι μήνες. Επίσης, για όσες έχουν καταβάλει την προκαταβολή του 20%, ζητά να ισχύσει η εξάμηνη παράταση για το υπόλοιπο των δόσεων.

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, λόγω της παγκόσμιας ύφεσης, είναι γεγονός, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έρχονται, για μια ακόμη φορά, να συμπληρώσουν, με χρήματα που δεν έχουν, τα δημόσια έσοδα», υπογραμμίζει ΕΣΘ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα