Παράταση λειτουργίας του εργοστασίου της Siemens ζήτησε η κυβέρνηση

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 17:17
UPD:17:31

Τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη για εννέα επιπλέον μήνες και την υποβολή επίσημης πρόσκλησης ενδιαφέροντος από την πλευρά της εταιρείας ώστε να υπάρξει αγοραστής που θα συνεχίσει τη λειτουργία του εργοστασίου, ζήτησε η υφυπουργός Απασχόλησης, Σοφία Καλαντζάκου, κατά τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων και της εργοδοτικής πλευράς στη συμπρωτεύουσα.

«Η κυβέρνηση, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πιστεύουμε πως το εργοστάσιο αυτό μπορεί να διασωθεί. Χρόνια τώρα οι σχέσεις εργαζομένων και εργοδοτών υπήρξαν άψογες και το σύγχρονο αυτό εργοστάσιο πραγματικά παρήγαγε εξαιρετικά προϊόντα με ζήτηση στις διεθνείς αγορές», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Καλαντζάκου και πρόσθεσε:

«Αναζητούμε λύση και περιμένουμε η εταιρεία να δείξει πραγματική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζομένους. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αναστείλει αρκετές επενδύσεις. Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην ομαλή έξοδο από την κρίση και στην κοινωνική συνοχή. Είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των εργαζομένων για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα