ΥΠΟΙΟ: Μόνο σε διεθνές επίπεδο δυνατή η εφαρμογή της πρότασης Μπράουν για μείωση φόρων

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 18:36
UPD:18:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/STR

Τη θέση πως η συνταγή Μπράουν για μείωση της φορολογίας και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/14/1591541.htm μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο αν εφαρμοστεί σε διεθνές επίπεδο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε Ελληνες δημοσιογράφους στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης πρόσθεσε: «Αν εφαρμοστεί μόνο στην Βρετανία ή την Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα δεν αρκεί αυτό για να έχουμε αποτελέσματα. Διότι σε ένα βαθμό θα δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα που αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία εάν δεν την ακολουθήσουν οι άλλες. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει συντονισμός σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημοσιονομικής ενίσχυσης, και πρέπει να γίνει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ακόμη πως στην Ελλάδα δεν έχουν έρθει ακόμα οι άμεσες επιπτώσεις της κρίσης στο βαθμό που έχουν επηρεάσει άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την ελπίδα να μην έρθουν, κάτι, που, όπως ανέφερε, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας, της κυβέρνησης, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης και του απλού κόσμου. Επανέλαβε δε πως η διεθνής κρίσης πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Δεν είμαι από αυτούς που τα παρατάνε στα δύσκολα»

Ερωτηθείς για τις φήμες που τον φέρνουν να αλλάζει υπουργείο ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε: «Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω τέτοιες φήμες, είμαι σε αυτή τη θέση αρκετά χρόνια, πιστεύω ότι το έργο που έχει γίνει είναι πολύ σημαντικό, βοήθησε και βοηθά την ελληνική οικονομία και ανέλαβα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την κρίση. Αυτό θα κάνω και στη συνέχεια, δεν έχω καμία διάθεση και δεν είμαι από αυτούς που τα παρατάνε στα δύσκολα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα