Πρόβλεψη για άνοδο του χρυσού

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 07:14

ΑΝΟΔΟ για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να σημειώσει ο χρυσός εν μέσω εικασιών ότι το ράλι του δολαρίου ενδέχεται να λάβει τέλος, τονώνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Εντεκα από τις 23 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές που ρωτήθηκαν στις 13 και 14 Νοεμβρίου από το Μουμπάι έως το Σικάγο, εισηγήθηκαν την αγορά του χρυσού, ο οποίος σημείωσε άνοδο 1,1% την εβδομάδα που πέρασε φθάνοντας στα 742,50 δολ. η ουγγιά στη Ν. Υόρκη. Εξι εισηγήθηκαν την πώληση του νομίσματος και έξι ήταν ουδέτεροι.

Το Οκτώβριο ο χρυσός υποχώρησε 18%, τα μέγιστα από τον Μάρτιο του 1980 καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε 7,8% έναντι του καλαθιού με τα έξι μεγαλύτερα νομίσματα του κόσμου. Ο χρυσός που τιμάται σε δολάρια συνήθως ακολουθεί αντίθετη πορεία από το αμερικανικό νόμισμα.

Οι περισσότεροι αναλυτές που ρωτήθηκαν στις 6 και 7 Νοεμβρίου είχαν προεξοφλήσει την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου την περασμένη εβδομάδα. Στις 237 εβδομάδες οι τιμές του χρυσού προβλέφθηκαν επιτυχώς τις 141, ποσοστό 59%.

Την εβδομάδα που πέρασε οι προβλέψεις για άνοδο ήταν 11 για πτώση 6 και ουδέτερες 6.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα