Lion Nathan: Προσφορά 4,9 δισ. δολ. για την Coca-Cola Amatil

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 07:51
UPD:09:59
REUTERS/TIM WIMBORNE

Προσφορά ύψους 7,6 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (4,9 δισ. δολ. ΗΠΑ) σε μετρητά και μετοχές κατέθεσε η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Αυστραλίας, Lion Nathan, για την εξαγορά της Coca-Cola Amatil, με στόχο τη δημουργία της μεγαλύτερης εταιρείας αναψυκτικών στη χώρα.

Η προσφορά των 10,35 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή είναι 25% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας την Παρασκευή στο Σύδνεϋ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Lion Nathan. Η Coca-Cola Amatil σημειώνει, από την πλευρά της, ότι θα μελετήσει την προσφορά, η οποία έχει ωστόσο «ελλείψεις».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρομπ Μάρεϊ, έχει τη στήριξη του βασικού μετόχου Kirin Holdings για τη συμφωνία, η οποία θα τριπλασιάσει τις πωλήσεις και θα του δώσει τα 2/3 της αγοράς αναψυκτικών της Αυστραλίας. Η ιαπωνική Kirin θα αγοράσει νέες μετοχές της Lion Nathan ύψους 3,76 δισ. δολαρίων Αυστραλίας, διευρύνοντας την πρόσβασή της στη χώρα.

Οι μετοχές της Coca-Cola Amatil αναρριχήθηκαν κατά 13% στα 9,31 δολ. Αυστραλίας, στις 4:10 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ, περιορίζοντας τις φετινές απώλειες στο 1,8%. Νωρίτερα, σημείωσαν άνοδο 45%, τη μεγαλύτερη σε διάστημα 17 ετών.

Οι μετοχές της Lion Nathan υποχώρησαν κατά 3,4%, φθάνοντας στα 8,65 δολ. Αυστραλίας. Ανοδο 3,8% στα 1.115 γιέν σημείωσαν οι μετοχές της Kirin.

Με βάση την κατατεθείσα πρόταση, οι επενδυτές της Coca-Cola Amatil θα εισπράξουν 6,15 δολάρια Αυστραλίας σε μετρητά και 0,469 μετοχές της Lion Nathan για κάθε μετοχή που κατέχουν. Με βάση το σημερινό κλείσιμο, η προσφορά είναι αξίας 10,21 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα