Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης ζήτησε ο Μπαρόζο

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 12:55
UPD:14:39

Την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ζήτησε σήμερα από το Λονδίνο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αρκεί όπως είπε, να είναι «στοχευμένα και προσωρινού χαρακτήρα».

Επισημαίνοντας για άλλη μία φορά πως «ή θα κολυμπήσουμε μαζί ή θα πνιγούμε μαζί τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε την ανάγκη για συντονισμένη απάντηση.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν μετά από συνομιλίες τους, ανέφερε πως «έχουμε ανάγκη από ένα σχέδιο δημοσιονομικής ανάκαμψης για την Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί να είναι ένα ενιαίο σχέδιο για όλους... ζούμε εξαιρετικές στιγμές και σε τέτοιες στιγμές έχουμε ανάγκη από κατ΄εξαίρεσιν μέτρα», τα οποία, όπως ανέφερε, πρέπει να είναι «στοχευμένα και προσωρινά». Συμπλήρωσε δε ότι πρέπει να είναι συντονισμένα για να αποφευχθεί η μεταφορά των συνεπειών από τη μια χώρα στην άλλη.

Ο κ. Μπαρόζο υπενθύμισε επίσης ότι η Κομισιόν ετοιμάζει ένα σχέδιο δράσης για την οικονομία, το οποίο θα παρουσιάσει στις 26 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα