Barclays: Αλλάζουν οι όροι άντλησης κεφαλαίων ύψους επτά δισ. λιρών

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 10:58

Μετά από έντονες πιέσεις μερικών από τους μεγαλύτερους θεσμικούς της επενδυτές, η Barclays αποφάσισε να αλλάξει τους όρους άντλησης κεφαλαίων ύψους επτά δισ. λιρών, ώστε να μπορούν οι επενδυτές να συμμετάσχουν στην έκδοση τίτλων με τοκομερίδιο 14%.

Η βρετανική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι θα διενεργήσει εκλογές για όλο το συμβούλιο στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τον επόμενο Απρίλιο, «σε αναγνώριση των εξαιρετικών συνθηκών της αύξησης κεφαλαίου».

Η Barclays αποφάσισε να μην αποδεχθεί την προσφορά κρατικής χρηματοδότησης και αντ’ αυτής να στραφεί σε ακριβότερα κεφάλαια από δύο μεγάλους επενδυτές της Μέσης Ανατολής, την Επενδυτική Αρχή του Κατάρ και τον Sheikh Mansour Bin Zayed Al Nahyan, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αμπού Ντάμπι.

Η Barclays αποδέχθηκε επίσης την πρόταση των ανώτερων διοικητικών στελεχών της τράπεζας να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους για μπόνους του 2008.

Οι θεσμικοί επενδυτές εξαγριώθηκαν με την απόφαση του ΔΣ να αρνηθεί τη χρηματοδότηση μέσω των αποθεματικών κεφαλαίων. Ορισμένοι εκ των μετόχων –συμπεριλαμβανομένης της Legal & General Investment Management που κατέχει το 5% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Barclays και της Aviva Investors με 1%– είχαν απειλήσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία στη γενική συνέλευση της 24ης Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα