Στα ανοιχτά της Σομαλίας αγκυροβόλησε το υπό πειρατεία σούπερ τάνκερ

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 16:02
UPD:16:08
REUTERS

Στα ανοιχτά λιμανιού της Σομαλίας το τάνκερ.

Στα ανοιχτά του λιμανιού Χαράρντερε της Σομαλίας αγκυροβόλησε το σαουδαραβικό υπερδεξαμενόπλοιο που έχει καταληφθεί από πειρατές και μεταφέρει 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου.

Αυτό έγινε γνωστό τόσο από τον αμερικανικό στρατό όσο και από αξιμωατούχους της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η εταιρεία διαχείρισης του πλοίου Vela International, «πιστεύεται ότι και τα 25 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή». «Η Vela αναμένει περαιτέρω επαφή από τους πειρατές που ελέγχουν το πλοίο» προσθέτει.

«Αυτοί (οι πειρατές) είναι από την περιοχή του Μογκαντίσου. Βγήκαν στη θάλασσα πριν από 10 ημέρες με τρία ταχύπλοα. Είναι μια ομάδα καλά εξοπλισμένη και καλά οργανωμένη» ανέφερε ο Μπάλι Μοχάμουντ Καβαουσάντε, σύμβουλος του προέδρου της αυτοανακηρυχθείσας αυτόνομης περιοχής του Πούντλαντ.

Το Χαράρντερε είναι ένα από τα λιμάνια στα οποία αγκυροβολούν οι Σομαλοί πειρατές τα πλοία που έχουν καταλάβει εν αναμονή της παράδοσης των λύτρων που έχουν ζητήσει.

Υπενθυμίζεται πως το μήκους 330 μέτρων Sirius Star της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco κατελήφθη από πειρατές στα ανοιχτά του Ινδικού Ωκεανού, σε απόσταση μεγαλύτερη των 450 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Μομπάσα στην Κένυα.

Από την αρχή της χρονιάς, 90 πλοία έχουν δεχθεί επίθεση από Σομαλούς πειρατές στον κόλπο του ¶ντεν και στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα