ΔΕΗ: Ενδεχόμενο αύξησης μ/κ

Σχέδια για επενδύσεις 11,5 δισ. ευρώ
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 18:26
UPD:18:47

Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταφύγει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εάν δεν εγκριθούν οι προτεινόμενες αυξήσεις των τιμολογίων, αφήνει η ΔΕΗ στο επιχειρηματικό της σχέδιο, το οποίο δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

«Αν οι προτεινόμενες αυξήσεις των τιμολογίων δεν πραγματοποιηθούν, θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές», αναφέρει το σχέδιο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Η ΔΕΗ θα επιδιώξει αύξηση των τιμολογίων κατά 5% συνολικά πάνω από τον πληθωρισμό για την περίοδο έως το 2014, κίνηση που θα βοηθήσει να ενισχυθεί ο κύκλος εργασιών κατά 1,4 δισ. ευρώ, ενώ το σχέδιο προβλέπει ακόμη εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ ετησίως από περιορισμό των εξόδων.

Η επιχείρηση σχεδιάζει επενδύσεις 11,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του εξαετούς σχεδίου που στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό παλαιών μονάδων, την επέκταση στο εξωτερικό και την ενίσχυση της κερδοφορίας σε μια απελευθερωμένη αγορά.

«Η ΔΕΗ θα αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες για βελτίωση των επιδόσεών της και αύξηση των εσόδων, ώστε να έχει μια ισχυρή ανταγωνιστική θέση στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα