Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 05:32

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν για τρίτη ημέρα οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, καθώς η Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη και οι τιμές του πετρελαίου, του χρυσού και του αλουμινίου κινήθηκαν πτωτικά.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,6% φθάνοντας στις 79,39 μονάδες στις 10:50 π.μ. στο Τόκιο, παραγράφοντας την άνοδο του 0,6% που σημείωνε νωρίτερα. Οι τραπεζικές μετοχές συμμετείχαν τα μέγιστα στην υποχώρηση του δείκτη. Περίπου δύο μετοχές κινήθηκαν πτωτικά σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 1,3%, φθάνοντας στις 8.224,50 μονάδες, διευρύνοντας τη διήμερη πτώση του 4,7%. Ολοι οι δείκτες στις αγορές της περιφέρειας κινήθηκαν πτωτικά εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες και την Κίνα.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1%, κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης καθώς ράλι έκαναν οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας και της τεχνολογίας.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1% στα 54,39 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη. Ο χρυσός υποχώρησε για δεύτερη ημέρα κατά 1,3%, φθάνοντας στα 732,70 δολ. η ουγγιά, ενώ το αλουμίνιο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα