Εφιαλτικό το τελευταίο δίμηνο για τα hedge funds

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 10:56
UPD:11:57

Οι χειρότεροι μήνες των τελευταίων οκτώ ετών ήταν ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος για τα αντισταθμιστικά κεφάλαια (hedge funds), καθώς η παγκόσμια υποχώρηση των χρηματιστηρίων και των τιμών εμπορευμάτων ζημίωσαν τις αποδόσεις, ενώ οι εξαγορές από τους μεριδιούχους περιόρισαν τα στοιχεία ενεργητικού, σύμφωνα με την Eurekahedge Pte.

Ο δείκτης Eurekahedge Hedge Fund Index, ο οποίος παρακολουθεί περισσότερα από 2.000 αμοιβαία κεφάλαια παγκοσμίως, κατέγραψε πτώση άνω του 5% το Σεπτέμβριο και 4,5% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την πηγή δεδομένων από τη Σιγκαπούρη. Η πτώση του Οκτωβρίου, για την οποία ευθύνεται το 71% των κεφαλαίων που συμμετέχουν σήμερα στο δείκτη που ώθησαν τον δείκτη σε πτώση 12% εντός του έτους, αποτελεί τη χειρότερη πτώση μετά το 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurekahedge.

Οι επενδυτές απέσυραν συνολικά 62,7 δισ. δολάρια από τα hedge funds τον περασμένο μήνα, οδηγώντας τον κλάδο σε συρρίκνωση το συνολικό ενεργητικό κατά 110 δισ. στα 1,65 τρισ. δολάρια εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης. Περαιτέρω μείωση του ενεργητικού στο 1 τρισ. αναμένει η Citigroup Inc. το επόμενο έτος, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα