Γαλλία: Υπέρ της οικονομικής στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 13:09

«Χρήσιμη» είναι η λήψη «μέτρων συγκεκριμένων και επίκαιρων» για τη στήριξη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, εκτιμά ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν-Πιερ Ζουγιέ, δεδομένου ότι ο κλάδος καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των πωλήσεων των τελευταίων 15 ετών.

«Η λήψη συγκεκριμένων και επίκαιρων μέτρων για τη στήριξη των ευρωπαίων κατασκευαστών μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, ιδιαίτερα στην περαιτέρω βελτίωση των τεχνικών και οικολογικών αποδόσεων», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την κρίση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να καταθέσει στις 26 Νοεμβρίου προτάσεις για τη λήψη «ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης της βιομηχανίας και ιδιαίτερα του κλάδου του αυτοκινήτου», άφησε να εννοηθεί ότι στο πλαίσιο αυτού του πακέτου μέτρων, θα «γίνει επίκληση» στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο σημείωσε ότι ακόμη και αν καταγραφεί για το 2008 πτώση 5% των νέων οχημάτων πανευρωπαϊκά - «το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1993» - οι «μεγάλοι κατασκευαστές» θα παραμείνουν «ωφελημένοι».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα