Isuzu, Hino: Μείωση της παραγωγής φορτηγών και απολύσεις

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 06:10
UPD:08:59

Σε μείωση της παραγωγής φορτηγών αυτοκινήτων στην Ιαπωνία θα προχωρήσουν οι Isuzu Motors και Hino Motors, ενώ η Isuzu θα κάνει και απολύσεις καθώς μειώνεται η ζήτηση οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η Isuzu θα απολύσει 1.400 εργαζομένους μέχρι το τέλος του έτους και θα καταργήσει τη μία βάρδια στην παραγωγή φορτηγών στην Φουτζισάουα της Ιαπωνίας από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ναόκι Αριϊζούμι.

Η Hino, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια βαρέων φορτηγών της χώρας θα περιορίσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Τόκιο για πέντε ημέρες τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Χαϊντενόμπου Τεζούκα.

Το γιέν ανατιμήθηκε έναντι όλων των μεγάλων νομισμάτων του κόσμου φέτος, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα στις εξαγωγές φορτηγών. Η Isuzu αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης κατά 53%, στις 5 Νοεμβρίου, στα 40 δισ. γιέν (417 εκατ. δολ.) και η Hino ανακοίνωσε μείωση 91% στα 2 δισ. γιέν, στις 29 Οκτωβρίου.

Οι μετοχές της Isuzu υποχώρησαν έως 11% στα 132 γιέν, στις 10:30 π.μ. στο Τόκιο. Οι μετοχές της Hino σημείωσαν απώλειες 2% φθάνοντας στα 201 γιέν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Isuzu ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ελαφρών φορτηγών θα μειωθούν σε όλες τις αγορές εκτός της Κίνας το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης. Οι πωλήσεις της Isuzu στην Ταϊλάνδη, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά της, μειώθηκαν 30% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας μείωση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Το ισχυρό γιέν θα περιορίσει τα λειτουργικά κέρδη κατά 14 δισ. γιέν στην Hino και κατά 12 δισ. γιέν στην Isuzu στο σύνολο της χρήσης σύμφωνα με τις εταιρείες. Το ιαπωνικό νόμισμα έχει ανατιμηθεί 14% έναντι του δολαρίου φέτος και διαπραγματεύθηκε στα 95,89 σήμερα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα