Ahold: Πάνω από τα προβλέψεις τα κέρδη γ’ τριμήνου

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 09:32

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Royal Ahold, ιδιοκτήτριας των καταστημάτων Stop & Shop στις ΗΠΑ, στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς η εταιρεία προσέλκυσε περισσότερους πελάτες προσφέροντας χαμηλότερες τιμές και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν κατά 7,1% στα 195 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 182 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

Η ολλανδική εταιρεία, τα κέρδη της οποίας είχαν ενισχυθεί ένα χρόνο νωρίτερα από τη συμμετοχή της στην Schuitema, επανέλαβε τις προβλέψεις της για περιθώριο λειτουργικού κέρδους μεταξύ 4,8% και 5,3%. Στους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, το εν λόγω περιθώριο διαμορφώθηκε στο 4,7%.

Οι πωλήσεις της Ahold αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο κατά 3,9% στα 5,81 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα στα καταστήματα Stop & Shop, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο, ενισχύθηκαν κατά 4,6% - υπερδιπλάσια αύξηση συγκριτικά με αυτή του δεύτερου τριμήνου.

Οι μετοχές της Ahold υποχώρησαν χθες στο ¶μστερνταμ κατά 4,4% στα οκτώ ευρώ, ενώ από τις αρχές της χρονιάς έχουν καταγράψει απώλειες 16%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα