Σε νέες τεχνολογίες -SereneU- επενδύει η Laskaridis Shipping

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 10:21
UPD:10:29

Από την έντυπη έκδοση

Πράσινη ρότα χαράσσει η Laskaridis Shipping, συμφερόντων του Πάνου Λασκαρίδη

ΥΠΈΓΡΑΨΕ μνημόνιο κατανόησης με την Advent Technologies Holdings, μία εταιρεία που καινοτομεί στους τομείς κυψελών καυσίμων. Οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν από κοινού σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, υπό το οποίο η Advent θα παρέχει στη Laskaridis Shipping τις κυψέλες SereneU που καίνε μεθανόλη.

H ναυτιλιακή θα εγκαταστήσει αυτά τα συστήματα σε επιλεγμένα bulk carriers για να αξιολογήσει τη συνολική απόδοσή τους ως βοηθητικές, εφεδρικές ή έκτακτες πηγές ενέργειας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, Laskaridis Shipping και Advent θα συνεργαστούν για την κατασκευή και τη δοκιμή κυψελών νέας γενιάς.

Οι κυψέλες SereneU παραδίδουν σημαντική και αξιόπιστη ισχύ με φιλικά περιβαλλοντικό τρόπο -μείωση εκπομπών CO2 και αθόρυβη λειτουργία-, ενώ έχουν μικρό αντίκτυπο στο περιβάλλον.


Η μεθανόλη, ως φορέας υδρογόνου, επιτρέπει την απλούστερη αποθήκευση σε σύγκριση με το καθαρό υδρογόνο, ενισχύοντας την ασφάλεια των λειτουργιών.

«Η νέα συνεργασία με την Advent θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη ναυτιλία. Εκτιμούμε ότι οι κυψέλες της Advent είναι η ιδανική λύση προς αυτήν την κατεύθυνση» σχολίασε ο COO της Laskaridis Shipping Γιώργος Χριστόπουλος.


«Αναμένουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή μίας μακράς και ευημερούσας συνεργασίας» σχολίασε ο πρόεδρος και CEO της Advent Βασίλης Γρηγορίου. Όπως έγραψε πρόσφατα η «Ν», η Advent Technologies υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Neptune Lines, συμφερόντων της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνας Τραυλού, για τη διενέργεια ενός πιλοτικού προγράμματος διερεύνησης της εφαρμογής ενός βοηθητικού συστήματος ισχύος βασισμένου σε κυψέλες καυσίμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα