ΥΕΝ: Η ναυτιλία θα βγει ενδυναμωμένη από την κρίση

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 17:00

Την εκτίμησή του ότι η ελληνική ναυτιλία θα βγει ενδυναμωμένη από την κρίση, εξέφρασε στο συνέδριο με θέμα «Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στη ναυτιλιακή βιομηχανία», ο γ.γ. του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, καθηγητής Ιωάννης Τζωάννος, σημειώνοντας ότι οι δραστηριοποιούμενοι στον κλάδο πρέπει να εκλάβουν την κρίση ως ευκαιρία παρά ως απειλή.

Ο κ. Τζωάννος αναφέρθηκε ειδικά στην ανάγκη ύπαρξης ηθικής στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, «χαρακτηριστικό που στις ημέρες μας τείνει να εκλείψει, καθώς θεωρείται ότι αντίκειται στη μεγιστοποίηση του πλούτου και του κέρδους».

Αντιθέτως, όπως ανέφερε, «η επιχειρηματική ηθική συνάδει με τις προσπάθειες επίτευξης οικονομικής ευημερίας καθώς μειώνει την αβεβαιότητα στις συναλλαγές που γίνονται με πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

«Ο πρώτος στόχος που έχει τεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο –πρόσθεσε- είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Χωρίς εμπιστοσύνη κανένα από τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν δεν θα είναι αποτελεσματικό».

Καταλήγοντας, ο γ.γ. του ΥΕΝ επισήμανε ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές χάρη στο επιχειρηματικό τους δαιμόνιο είναι σε θέση να εντοπίζουν τις ευκαιρίες μέσα στις κρίσεις και να τις διαχειρίζονται σωστά καθώς και να ρισκάρουν επιτυχώς με την ανάληψη ναυτιλιακού κινδύνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα