Δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία λύτρων 25 εκατ. δολ. για το «Sirius Star»

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 11:54

Δεν επιβεβαιώθηκε σήμερα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τους πράκτορες του σούπερ τάνκερ «Sirius Star» που κατέλαβαν Σομαλοί πειρατές ότι ζητήθηκαν λύτρα 25 εκατ. δολ. λύτρων.

«Διάβασα τις αναφορές, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτε», δήλωσε από το Μπαχρέιν ο πλωτάρχης Νέιθαν Κρίστενσεν, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πέμπτου Στόλου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει πληροφορίες, αλλά πιστεύει πως το σούπερ τάνκερ παραμένει αγκυροβολημένο ανοικτά των σομαλικών ακτών στο Χαραντχίρε.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρίας Vela International, που εκπροσωπεί την σαουδική Aramco στο Ντουμπάι, τόνισε πως επίσης δεν διαθέτει καμιά πληροφορία για το θέμα αυτό.

Το «Sirius Star», που μπορεί να μεταφέρει δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κατελήφθη από τους πειρατές το Σαββατοκύριακο. Χθες, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδωσε, ότι οι πειρατές ζητούν λύτρα 25 εκατομμύρια δολάρια και δίνουν διορία 10 ημερών για να τους καταβληθούν.

Συνεργάτης των πειρατών που δεν θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επεσήμανε χθες ότι δεν έχει διατυπωθεί ακόμα αίτημα για λύτρα. «Δεν έχουμε ζητήσει λύτρα. Πάνω στο πλοίο βρίσκονται περίπου 30 πειρατές», διευκρίνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα