Αλ. Κοντός: Οι καπνοπαραγωγοί δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 17:35
UPD:17:52

«Δεσμευόμαστε με βάση αυτά που πετύχαμε στην ΕΕ ότι το σύνολο των πόρων του τομέα του καπνού θα αποδοθεί στους καπνοπαραγωγούς έως το 2013. Δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Κεντρικής Κλαδικής Ένωσης Καπνού, καθώς και με εκπροσώπους καπνοπαραγωγών.

Αλ. Κοντός: «Παράθυρο» για συζήτηση επιδοτήσεων στον καπνό και μετά το 2013

Αλ. Κοντός: «Παράθυρο» για συζήτηση επιδοτήσεων στον καπνό και μετά το 2013

Ο κ. Κοντός τόνισε ότι δόθηκε μια πολύ δύσκολη και σκληρή μάχη σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να υπάρχει η νομική βάση «να δώσουμε επιδοτήσεις από το δεύτερο πυλώνα στους αγρότες», η Ε.Ε. να δεσμευθεί να συνδράμει έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά τους οι Έλληνες καπνοπαραγωγοί, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι άμεσες ενισχύσεις από το 50% στο 70%.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας δήλωσε ότι «τα λεφτά που φεύγουν από τον πρώτο πυλώνα πρέπει να γυρίσουν στους καπνοπαραγωγούς με οποιοδήποτε τρόπο ακέραια και ο Υπουργός ανέλαβε την απόλυτη πολιτική δέσμευση αυτά τα λεφτά μέσα από το δεύτερο πυλώνα να επιστρέψουν στους καπνοπαραγωγούς».

Τέλος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Κλαδικής Ένωσης Καπνού, κ. Λάκης Ιορδανίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την «μεγάλη προσπάθεια του σημερινού υπουργού, ώστε να μη χάσει κανένας παραγωγός ούτε ένα ευρώ».

Πρόσθεσε δε ότι από τη «μάχη στις Βρυξέλλες, κερδίσαμε να μπει ο καπνός στη διαπραγμάτευση, κερδίσαμε επιπλέον πράγματα τα οποία ουσιαστικά τα είχαμε χαμένα» και κατέληξε: «Έχουμε αποτελέσματα, η ελπίδα είναι πάρα πολύ μεγάλη και εκτιμώ ότι με όλες αυτές τις ενέργειες δεν θα χάσουμε το εισόδημά μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα