ΠΝΟ: Δράσεις ενημέρωσης των εργαζομένων της γραμμής Ελλάδας - Ιταλίας για τα δικαιώματά τους

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 09:48
UPD:09:48

Σειρά δράσεων αποφάσισε Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με τελικό στόχο, όπως υποστηρίζει, «την πλήρη εφαρμογή της Πολιτικής των Αθηνών για τους βέλτιστους όρους εργασίας και αμοιβής των ναυτεργατών στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδας - Ιταλίας». 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρώτο βήμα είναι η αποστολή ειδικής αντιπροσωπείας της Διοίκησης, προκειμένου να ενημερωθούν τα πληρώματα των πλοίων γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας, στους λιμένες Πάτρας και Ηγουμενίτσας, αναφορικά με τις εν λόγω δράσεις. 

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ: 

«Στα πλαίσια των δράσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την εξάλειψη των φαινομένων καταπάτησης και καταστρατήγησης της κείμενης νομοθεσίας και των ναυτεργατικών δικαιωμάτων αποφασίστηκε σειρά δράσεων με τελικό στόχο την πλήρη εφαρμογή της Πολιτικής των Αθηνών για τους βέλτιστους όρους εργασίας και αμοιβής των ναυτεργατών στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας, και, των όσων ορίζονται στη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας (MLC) σχετικά με τις μέγιστες ώρες εργασίας και ελάχιστες ώρες ανάπαυσης και γενικότερα με τις συνθήκες εργασίας.

Kαι όλα αυτά σε συνδυασμό πάντοτε τα όσα ορίζονται στις Διεθνείς Συμβάσεις STCW και SOLAS που αφορούν τη διάκριση των ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για τη μέγιστη ασφάλεια των επιβαινόντων, την λειτουργία του πλοίου και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Όλα αυτά βέβαια αναδεικνύουν και υπογραμμίζουν την πάγια θέση της Ομοσπονδίας για τα επίπεδα στελέχωσης σε όλα τα πλοία σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες ώστε να εξασφαλίζονται και εγγυημένες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και κοινωνικής προστασίας.  

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά αποφασίστηκε, ως πρώτο βήμα, η αποστολή ειδικής αντιπροσωπείας της Διοίκησης της Π.Ν.Ο., προκειμένου να ενημερώσουν τα πληρώματα των πλοίων γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας, στους λιμένες Πάτρας και στην Ηγουμενίτσας, αναφορικά με τις πιο πάνω δράσεις της Ομοσπονδίας και τους στόχους αυτής». Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα