Citigroup: «Σανίδα» σωτηρίας από την αμερικανική κυβέρνηση

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 07:29
UPD:09:44

Κεφάλαια ύψους 20 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να επενδύσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στη Citigroup, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συμβάλλει στην επίλυσή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αμερικανική τράπεζα και να αποκτήσει μετοχές της.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένεται να λάβει το ανωτέρω ποσό – το οποίο θα προστεθεί στα 25 δισ. δολάρια που έλαβε τον περασμένο μήνα – παραχωρώντας ως αντάλλαγμα στην αμερικανική κυβέρνηση προνομιούχες μετοχές της, αξίας 27 δισ. δολαρίων, οι οποίες αποδίδουν μέρισμα 8%.

REUTERS

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε αργά χθες από το αμερικανικό υπουργείο, η Federal Deposit Insurance Corp. θα εγγυηθεί δάνεια, καταθέσεις και «τοξικά» χρεόγραφα, συνολικής αξίας 306 δισ. δολαρίων, για λογαριασμό της Citigroup.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και άλλων κινδύνων, παρέχοντας δάνεια στην τράπεζα με προνομιακούς όρους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Citigroup υποχώρησαν κατά 60% την περασμένη εβδομάδα, διαμορφούμενες κάτω από τα πέντε ευρώ για πρώτη φορά από το 1995.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα