Standard Chartered: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 2,7 δισ. δολ.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 09:58
UPD:10:03

Σε αύξηση του κεφαλαίου της, μέσω έκδοσης νέων μετοχών, αξίας 1,8 δισ. στερλινών (2,7 δισ. δολ.) σχεδιάζει να προχωρήσει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας Standard Chartered, υπό το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η βρετανική τράπεζα προσφέρει 30 νέες μετοχές για κάθε 91 μετοχές που κατέχουν ήδη οι υφιστάμενοι μέτοχοι, έναντι 390 πενών έκαστη. Η τιμή διάθεσης είναι 48,7% χαμηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο των μετοχών της εταιρείας την Παρασκευή.

Σε περίπτωση που η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Standard Chartered καλυφθεί πλήρως, η τράπεζα θα εκδώσει συνολικά 470 εκατ. νέες μετοχές. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η βασική μέτοχός της, Temasek Holdings, αναμένεται να ασκήσει τα δικαιώματά της στην ΑΜΚ.

Η εταιρεία, η οποία αντλεί περισσότερα από τα τρία τέταρτα των κερδών της από την Ασία, δεν έχει αντιμετωπίσει σημαντικές πιέσεις στη χρηματοδότησή της, όπως οι ανταγωνίστριές της στη Βρετανία, που βασίζονται σε κρατικά κεφάλαια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα