ΤΕΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 22:07

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της υπουργού Απασχόλησης με την οποία συγκροτούνται το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Διοικούσες Επιτροπές του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων.

Στην προσφυγή του το ΤΕΕ υποστηρίζει ότι με το Ν. 3655/08 και την ίδρυση του νέου Ταμείου προσβάλλεται η αυτοδιοίκηση του ασφαλιστικού φορέα των μηχανικών. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή, η διοίκηση των ασφαλιστικών υποθέσεων και ειδικά η διαχείριση της ασφαλιστικής περιουσίας του Ταμείου ανατίθεται όχι στους εκπροσώπους της ασφαλιστικής κοινότητας των μηχανικών, αλλά σε όργανο πολλαπλών ασφαλιστικών φορέων του ενιαίου Ταμείου.

Ακόμη, το ΤΕΕ υποστηρίζει ότι με το Ν. 3655/08 και την ίδρυση του νέου Ταμείου προσβάλλεται η αυτοδιοίκηση των επαγγελματικών οργανώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών, παραβιάζονται τα άρθρα 5 παρ. 1, 12 παρ. 1, 22. παρ. 5 και 23 παρ. 1 του Συντάγματος, αλλά και οι αρχές της βεβαιότητας δικαίου, διαφάνειας της διαδικασίας και αμεροληψίας τη διοίκησης, δεδομένου ότι η επιτροπή επιλογής του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ συγκροτήθηκε μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα