Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 05:39

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και των τραπεζών, καθώς διάσωση της Citigroup Inc. από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αύξησε την εμπιστοσύνη στις τράπεζες στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 3,4% φθάνοντας στις 79,48 μονάδες στις 11:23 π.μ. στο Τόκιο. Περίπου 10 μετοχές κινούντο ανοδικά για κάθε μία που σημείωνε απώλειες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 4,2% φθάνοντας στις 8.246,08 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Μαλαισίας μείωσε τα επιτόκια δανεισμού για πρώτη φορά από το 2003 ωθώντας ανοδικά τις μετοχές της χώρας. Ανοδο πλέον του 4% σημείωσαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ με τον Standard & Poor’s 500 Index να σημειώνει άνοδο 6,5%. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο διήμερο ράλι του δείκτη από το 1987 μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προστατέψει την Citigroup από τις ζημίες και τα προβλήματα των ενυπόθηκων δανείων.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου αναρριχήθηκε 9,2% φθάνοντας στα 54,50 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 4 Νοεμβρίου. Το σχέδιο διάσωσης της Citigroup τόνωσε την εμπιστοσύνη ότι οι τράπεζες θα χαλαρώσουν τον δανεισμό και ότι η ζήτηση για πρώτες ύλες θα αυξηθεί. Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαρτίου σημείωσαν άνοδο 5,9% και ο χρυσός αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα