Alibaba, Tencent και JD.com μόλις δημοσίευσαν τη χαμηλότερη αύξηση εσόδων τους στην ιστορία

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 14:59
UPD:15:01
Shutterstock

Οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες Alibaba, Tencent και JD.com σημείωσαν την πιο αργή αύξηση εσόδων τους που έχει καταγραφεί, καθώς η Covid και η τεχνολογική καταστολή που εφαρμόζει το Πεκίνο επηρέασαν την πορεία τους.

Από το φθινόπωρο του 2020, η Κίνα έχει επιβάλει πρόστιμα σε εταιρείες και τις ελέγχει για υποτιθέμενες μονοπωλιακές πρακτικές. Η αναζωπύρωση του Covid από τον Μάρτιο έχει προσθέσει πίεση στην ανάπτυξη, με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις εντολές παραμονής στο σπίτι να προκαλούν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Αντικατοπτρίζοντας την οικονομική επιβράδυνση, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ανέφερε πτώση στις ηλεκτρονικές αγορές για τις δύο κύριες πλατφόρμες της στην Κίνα το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9% το τελευταίο τρίμηνο από πέρυσι - το πιο αργό που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με το οικονομικό ιστορικό στο οποίο έχει πρόσβαση η Wind Information.

Τα έσοδα της Tencent για το τρίμηνο άλλαξαν ελάχιστα, ενώ το JD.com σημείωσε αύξηση περίπου 18% σε σχέση με ένα χρόνο πριν — και τα δύο τα πιο αργά στην ιστορία, σύμφωνα με στοιχεία της Wind.

Οι μετοχές της Alibaba εκτινάχθηκαν κατά σχεδόν 15% στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ανέφεραν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι μετοχές της JD.com στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ η Tencent's κέρδισε περισσότερο από 1% στη συνεδρίαση του Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα