Alpha Bank: Μικρή κάμψη της κερδοφορίας στο εννεάμηνο

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 17:28
UPD:17:31

Σε Ευρώ 567,8 εκατ. διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο του 2008 τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Alpha Bank ελαφρώς μειωμένα κατά 3,5%, εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων Ευρώ 80,4 εκατ. από την πώληση της Alpha Ασφαλιστικής στην ΑΧΑ τον Μάρτιο του 2007.

H επίδοση αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, αντανακλά τη συνειδητή στροφή σε πιο συντηρητική διαχείριση του ισολογισμού.

Το καθαρό έσοδο τόκων σημείωσε αύξηση 16,6% και ανήλθε σε Ευρώ 1.362,4 εκατ.

Το καθαρό περιθώριο τόκων διευρύνθηκε από 3% το εννεάμηνο του 2007 σε 3,1% τo αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 3,5% υπό την επίδραση της αυξήσεως των εσόδων πιστωτικών καρτών κατά 20%.

Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 38,1 εκατ., επηρεασμένα από το δυσμενές κλίμα των αγορών, και τα λοιπά έσοδα ανήλθαν σε Ευρώ 68,7 εκατ.

Δηλώσεις Γ. Κωστόπουλου

«Οι επιχειρησιακές μας δυνατότητες προσαρμόζονται στην αντιμετώπιση της δυσμενούς διεθνούς οικονομικής συγκυρίας. Μεσούσης της κρίσεως στις χρηματοπιστωτικές αγορές αισθανόμεθα την υποχρέωση να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των πελατών μας. Προς τον σκοπόν αυτόν αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία εντάξεως στο πρόγραμμα ενισχύσεως της ρευστότητας της οικονομίας που προωθεί το Ελληνικό Δημόσιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα