Κ. Καραμανλής: Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 21:34
UPD:21:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη διαβεβαίωση πως εξαντλείται κάθε δυνατότητα για τη στήριξη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής έδωσε εκ νέου ο πρωθυπουργός από το βήμα του 19ου Συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

Τονίζοντας πως η διεθνής συγκυρία απαιτεί πολιτικές υπευθυνότητας, αναφέρθηκε στο Ελληνικό Σχέδιο Δράσης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως προετοιμάζονται πρόσθετες δράσεις για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων.

Αφού επανέλαβε πως άμεση επιδίωξη είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, πρόσθεσε πως στην πορεία αυτή, η κρισιμότητα της διεθνούς συγκυρίας απαιτεί τη σύμπραξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. «Απαιτεί απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απορρίψουμε τις σειρήνες του λαϊκισμού, που, κάτω από τις σημερινές συνθήκες προσλαμβάνουν επικίνδυνο χαρακτήρα για την ίδια την πορεία της χώρας» συνέχισε.

Καταλήγοντας σημείωσε πως το πιο κρίσιμο ζήτημα για το σύνολο της πολιτικής είναι: «Υπευθυνότητα απέναντι στην ανευθυνότητα και το λαϊκισμό. Αποτελεσματικότητα απέναντι στα ευχολόγια, που δεν δίνουν καμία λύση».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στη συμφωνία του ΟΛΠ και της Cosco, μιλώντας για εξέλιξη «στρατηγικής σημασίας». Όπως ανέφερε, ωφελείται το Δημόσιο από πρόσθετα έσοδα, καθώς και οι πολίτες από τη δημιουργία θέσεων εργασίας. «Η Ελλάδα, αποκτώντας ισχυρούς στρατηγικούς εταίρους στα λιμάνια μετεξελίσσεται σε γέφυρα Ανατολής και Δύσης. Η Ελλάδα αποδεικνύει στην πράξη ότι παρέχει σημαντικές ευκαιρίες επενδυτικών πρωτοβουλιών σε Έλληνες και ξένους» συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα