Β. Πάντιτ: Η διάσωση της Citigroup θα βοηθήσει τις ΗΠΑ

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 09:31

Η αμερικανική κυβέρνηση προέβη στην «ένεση» ρευστότητας ύψους 20 δισ. δολαρίων προς τη Citigroup προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα ότι οι αρχές θα στηρίξουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Βίκραμ Πάντιτ.

«Δραστηριοποιούμαστε σε 109 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και η δύναμη της Citi θεωρείται πως είναι η δύναμη της Αμερικής υπό πολλές έννοιες», δήλωσε ο Πάντιτ σε χθεσινή συνέντευξή του στο PBS.

Όπως τόνισε, η διάσωση «έχει να κάνει με ολόκληρο το χρηματοοικονομικό σύστημα». «Με την εμπιστοσύνη στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Με τη σταθερότητα», συμπλήρωσε.

Οι μετοχές της Citigroup υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κάτω από τα 5 δολάρια για πρώτη φορά από το 1994, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι οι πελάτες ενδεχομένως να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, οδηγώντας την τράπεζα σε αποσταθεροποίηση.

Η αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε στις 23 Νοεμβρίου να στηρίξει τον τραπεζικό κολοσσό με «ένεση» ρευστότητας ύψους 20 δισ. δολαρίων και εγγυήσεις ενεργητικού ύψους 306 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις στις οποίες προβαίνει ο Βίκραμ Πάντιτ από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία με την κυβέρνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα