ΗΠΑ: «Θυσίες» ζητά από τους CEO o Μπαράκ Ομπάμα

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 09:59
UPD:10:00

Έκκληση προς τα υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών εταιρειών να απαρνηθούν τα υψηλά μπόνους, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, απευθύνει ο νεοεκλεγείς Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η οποία θα μεταδοθεί την Τετάρτη.

«Νομίζω ότι αν ήδη έχεις δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, κι αν πρόκειται να απολύσεις εργαζομένους, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις, προτίθεμαι κι εγώ να κάνω μερικές θυσίες», υποστηρίζει ο Ομπάμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παχυλές πρόσθετες αμοιβές που λαμβάνουν τα ανώτατα στελέχη γνωστών επιχειρήσεων αποτελούν πρόκληση για τους αμερικανούς φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να χρηματοδοτήσουν με 700 δισ. δολάρια το σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση των επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών να ταξιδέψουν με ιδιωτικά αεροπλάνα στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να ζητήσουν από το Κογκρέσο πακέτο οικονομικής βοήθειας, ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ιδιαίτερα καυστικός.

«Οι ενέργειές τους αυτές δείχνουν ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι πάσχουν από "μια μικρή κώφωση" όσον αφορά τα τεκταινόμενα στην Αμερική», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι χρόνιο πρόβλημα, και δεν αφορά μόνον την αυτοκινητοβιομηχανία.

«Όταν οι άνθρωποι παίρνουν μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων στην Wall Street, για να παίρνουν τεράστια ρίσκα με τα χρήματα άλλων, αυτό δίνει μια αίσθηση ότι δεν έχουν καμία κατανόηση, καμία προοπτική σχετικά με το τι συμβαίνει στους απλούς Αμερικανούς», σημείωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα